Herunder bl.a. maskinblæste flasker

Et par usædvanlige (men desværre maskinblæste) ølflasker.

Den hvide ("klare") flaske ER en ølflaske! Jeg er ikke sikker på at patentproppen hører til. Det er der måske andre, der ved? - Under bunden står der KH 9501 T 2 og derunder står der ØL.

Den grønne flaske har været til internt brug på bryggeriet Stjernen. - Etiketten taler for sig selv. På flasken står der i relief: STJERNEN DRIKKEØL og under bunden står der: ØL

Holmegaards jubilæums-bouteille: Her er 3 flasker, som hver især repræsenterer anvendelsen til en bestemt begivenhed, nemlig (fra venstre): 1: Holmegaards 150 års jubilæum i 1975 (med manillamærke) 2: Vinfirmaet H. J. Hansens 150 års jubilæum i 1979 3: Holmegaards 175 års jubilæum i år 2000 (med silketryk) Iøvrigt er jeg ikke sikker på at teksten taler sandt hvad angår kopi-flaskens nøjagtighed - specielt hvad angår farven, men også hvad angår fremstilllingsteknikken. Men det bliver nok for "nørdet" at komme ind på (med mindre du er meget interesseret). På eet punkt taler teksten ihvertfald usandt. Der står at "Bouteille anno 1825 fremstilles kun i jubilæumsåret i begrænset oplag." - Billedet nedenfor modbeviser den påstand.

Her ses manillamærket, som hænge om halsen på jubilæums-bouteillens første udgave. Af hensyn til læsningen er mærket forstørret.

Her kommer der billeder og lidt oplysninger om emner, der ellers ligger på grænsen - eller helt udenfor - min hoved-interesse.

| Svar

Nyeste kommentarer

21.08 | 10:20

TAK! - Det må du meget gerne - og måske også til min facebook-gruppe, Antikflasker.dk

21.08 | 06:50

Kører din side endnu ? jeg har nemlig et spøgsmæl ang. tidsbestemmelse af O. Cederholm "old brandy" flasken. Ved du måske hvornår den er fra ?

19.08 | 15:19

Årstalllll??????????????

06.06 | 18:41

Nogle der kender til tidligere vinhandel:

Waage Pedersen